clean design

prototyping

totale refit

Het doel van de machine was om vuil op zoete aardappelen af te poetsen door 4 borstels van 1 meter lang parallel achter elkaar te laten draaien. Dymatech heeft een instelbare unit ontworpen met een snelwissel systeem, waarmee de aandrijving op de machine blijft maar de rol snel uitgewisseld kan worden voor reiniging.

 

De zoete aardappel wordt getransporteerd op een rollerband en wordt gepoetst doormiddel van zachte borstels boven de baan. De vier borstels zijn middels één actuator in hoogte verstelbaar en kunnen met een variabel toerental draaien, daarnaast kunnen de borstels met een eenvoudige wissel van 2 poulies tegengesteld draaien indien gewenst. Veel functionaliteit maar met een simpel, onderhoudsvrij en overzichtelijk design.

Bouwen is weten! Dymatech kreeg de opdracht om in een bestaand machine ontwerp een meenemer van een sleever te ontwerpen.

De uitdaging? Een kleine meenemer in zeer compacte ruimte, een meenemer met bewegende onderdelen geplaatst op een duw slede met een zeer hoge dynamische beweging daarmee schokbelasting.

 

Dit resulteerde in licht gewicht, slim design om de hoge krachten op te vangen. Dymatech komt extra tot zijn recht wanneer strakke randvoorwaarden worden gesteld.

In 2 jaar tijd heeft oprichter van Dymatech, Arnold voor zichzelf hobbymatig van een casco oranje reddingssloep een luxe recreanten kajuitsloep gemaakt. De sloep heeft is zelf ontworpen (in CAD 3D) en gebouwd. Handen uit de mauwen dus; van aandrijflijn, innovatief roersysteem met uitstekende manoeuvreer eigenschappen, kajuit tot en met alle details zoals led spotjes, console, cockpit en douche en schoonwatervoorziening. Alles met het oog voor mooie afwerking, veiligheid en robuust in (zee)water omgeving.

 

Door zelf projecten te bouwen wordt veel ervaring opgedaan,  te denken aan  bouwprocessen, materiaalkeuzes en alle condities waar een ontwerp aan onderhevig is.

samenwerkingen

https://www.bloksystemsupply.nl/
gallery/Jasa
gallery/Wajer
gallery/Bent u de volgende klant
gallery/logo-IPA-International-FC
gallery/Detail
gallery/detail
gallery/Sloep zelfbouw

 

projecten

 

Hier vindt u een greep uit de projecten van Dymatech met een grote diversiteit. Diversiteit zorgt ervoor dat Dymatech scherp blijft en stimuleerd  de creativiteit en innovatie.