clean design

prototyping

totale refit

Het doel van deze machine was om vuil op zoete aardappelen af te poetsen door vier borstels van 1 meter lang parallel achter elkaar te laten draaien. Dymatech heeft een instelbare unit ontworpen met een snelwissel systeem, waarmee de aandrijving op de machine blijft maar de rol snel uitgewisseld kan worden voor reiniging.

 

De zoete aardappel wordt getransporteerd op een rollerband en wordt gepoetst middels zachte borstels boven de baan. De vier borstels zijn middels één actuator in hoogte verstelbaar en kunnen met een variabel toerental draaien, daarnaast kunnen de borstels met een eenvoudige wissel van twee poulies tegengesteld draaien. Veel functionaliteit, maar met een simpel, onderhoudsvrij en overzichtelijk design.

Bouwen is weten! Dymatech kreeg de opdracht om in een bestaand machine ontwerp een nieuwe meenemer van verse maaltijdverpakking te ontwerpen.

De uitdaging? Een kleine meenemer in zeer beperkte ruimte - die uit moet vouwen tijdens de beweging - geplaatst op een slede met een zeer hoge dynamische beweging - en robuust moet zijn wegens miljoenen schokbelastingen.

 

Dit heeft geresulteerd in een licht en slim design met een minimum aan onderdelen. 

 

Met de strakke randvoorwaarden voelt Dymatech zich uitgedaagd en presteert hij op zijn best.

In 2 jaar tijd heeft oprichter van Dymatech, Arnold, voor zichzelf hobbymatig van een casco oranje reddingssloep een luxe recreanten kajuitsloep gemaakt. De sloep is door Arnold zelf ontworpen (in CAD 3D) en gebouwd. Handen uit de mouwen dus; van aandrijflijn, innovatief roersysteem, kajuit tot en met alle details zoals led spotjes, console, cockpit, douche en schoonwatervoorziening. Alles met het oog voor mooie afwerking, veiligheid, manouvreerbaarheid en robuustheid in zeewater omgeving. 

 

Door zelf projecten ook te bouwen wordt veel ervaring opgedaan,  te denken aan  bouwprocessen, materiaalkeuzes en alle condities waar een ontwerp aan onderhevig is.

samenwerkingen

https://www.bloksystemsupply.nl/

 

projecten

 

Hier vindt u een greep uit de projecten van Dymatech met een grote diversiteit. Diversiteit zorgt ervoor dat Dymatech scherp blijft en stimuleert de creativiteit en innovatie.